Wij houden van Hout

Wij ademen hout, wij denken hout
en met die kennis maken wij de beste Floorias vloer.

100% uit Wervershoof in het Noord Hollandse landschap

0
GESTART
0
MEDEWERKERS
0 +
VLOEREN

Floorias de ultieme vloerbeleving

Al jaren monteren wij houten vloeren bij particulieren met ons andere eigen bedrijf. Daarvoor haalden wij ons hout bij andere groothandels vandaan. Wij veranderden toen nog regelmatig van leverancier, omdat ze net niet volledig aan onze eisen voldeden.

 

Wanneer je in de particuliere markt werkt heb je vaak te maken met een strakke planning in verband met bijv. de oplevering van een nieuwe woning. De klanten hebben duidelijk voor ogen wanneer ze de vloer willen hebben. Het is dan erg vervelend als je door je leverancier je afspraken niet na kunt komen met je klant. Wij zagen een kans om het anders aan te pakken en besloten onze eigen leverancier te worden. 

Door de kennis die wij de afgelopen jaren hebben opgedaan met particulieren kunnen we nu de beste adviezen geven aan onze afnemers. 

Wij weten precies waar ze mee te maken hebben. Wij begrijpen de bedrijven én de particulieren.

Ons hout halen we uit Europa en bewerken we met de nieuwste machines. Het hele proces hebben we in eigen hand. Het hout komt ruw binnen en kunnen we geolied af leveren. Doordat wij alles zelf doen kun je ook de juiste producten kiezen om mee te werken. De beste lijm, de juiste onderlaag, het mooiste hout. Hierdoor staan we volledig achter ons werk.

– Gerard Kok, eigenaar Floorias

Houten vloeren

Wij leveren duo planken met een toplaag van eikenhout en massieve vloeren van de beste kwaliteit. Wij kopen het eikenhout in Europa en bewerken dit volledig zelf. Zo hebben we het gehele proces in eigen hand en kunnen wij garant staan voor alleen de allerbeste kwaliteit.

Duo planken

Duo planken hebben een uitermate natuurlijke uitstraling door de toplaag van eikenhout. Ook brengt het vele voordelen met zich mee.

Onze duo planken bestaan uit meerdere lagen berkenmultiplex. Dit wordt verlijmd met een toplaag van massief eikenhout. Dit zorgt voor een stabiel product. Werking van het hout is aanzienlijk gereduceerd. De duo plank met de juiste onderlaag is zeer geschikt om te leggen op vloerverwarming. Het rendement van de vloerverwarming valt hierbij binnen de normen die door TNO getest zijn.

Massief eikenhout

Massieve eiken houten vloeren worden bij Floorias gemaakt van de beste kwaliteit Europees eikenhout. Door onze jarenlange ervaring op het gebied van eikenhout, zijn wij ervaren in het bewerken hiervan.

Patroonvloeren

Duo patroonvloeren zijn vloeren die volgens een bepaald patroon worden gelegd. Zo heb je onder andere de Hongaarse punt en visgraat. Vooral de Walvisgraat is tegenwoordig erg populair. Het geeft de vloer een moderne uitstraling.

Een patroonvloer leveren we in een duo vloer. Er zijn verschillende maatvoeringen en diktes mogelijk. Een onderlaag van 9mm met een eiken toplaag van 3mm of een onderlaag van 12mm en een eiken toplaag van 4mm.

Overige houtsoorten

Naast onze duo planken en patroonvloeren van Europees eikenhout, is het natuurlijk ook mogelijk om een aanvraag te doen voor overige houtsoorten.

Onze planken zijn in alle breedtes mogelijk tot maximaal 30 cm en tot een lengte van 3 m. Ook zijn er verschillende diktes mogelijk en rondom zijn ze voorzien van een mes en groef.

Bent u geïnteresseerd? Neem dan vrijblijvend contact met ons.

Trapbekleding

Bij Floorias produceren we ook eiken traptreden en stootborden voor traprenovatie. Deze trapbekleding leveren wij in elementen van blanco Europees eiken. Wij ervaarden dat veel leveranciers alleen de vloerdelen aanboden. Veel particulieren willen naast de vloer ook direct de trap bekleden. Via ons kunt u uw klanten een compleet pakket aan bieden. Van vloeren tot trap.

Bewerkingen

Europees eikenhout is uitermate geschikt om te bewerken. De mogelijkheden zijn daardoor enorm. Floorias voert deze bewerkingen en combinaties hiervan allemaal zelf uit. Wij beschikken over de beste kwaliteit machines en hierdoor leveren we de beste resultaten.

Borstelen

Door het borstelen van houten vloeren worden de nerven beter zichtbaar. Hoe zwaarder je het hout borstelt, hoe meer reliëf er in de plank komt. Na het borstelen wordt de houten vloerdeel meestal behandeld met een olie. De kleur van de olie blijft achter in de nerven van de plank. Dit zorgt voor een duidelijke tekening in het hout.

Roken

Door eikenhout te roken ontstaat er meer diepte in het hout. De tekening van de nerf wordt duidelijker zichtbaar en het hout wordt donkerder. Hoe langer men rookt, hoe donkerder het hout wordt. In Europees eiken zit een bepaalde zuur. Door het rookproces wordt deze stof geactiveerd en krijgen de houten vloerdelen die grijs/ bruinachtige kleur. Door de planken hierna in de olie te zetten is er qua kleurencombinaties weer veel mogelijk.

Oliën

Olie trekt diep in het hout en beschermt daardoor de houten vloer. De levensduur wordt zo aanzienlijk vergroot. Olie zorgt voor een natuurlijke uitstraling en er zijn oneindig veel kleur mogelijkheden.

Bleken

Het is ook mogelijk om de Europees eiken houten vloer te bleken. Hierdoor maak je de vloer extra licht. Dit geeft een moderne uitstraling aan het hout.

Schaven

Geschaafd hout creëert een compleet ander effect door de machineslag die achter blijft in het hout.

Bezagen

Houten vloeren kun je bewerken met een zaagmachine. Hierdoor worden de vloerdelen ruw en ontstaat er een speciaal effect door de lijnen van de zaag.

Beitsen

Door het beitsen van eikenhouten vloeren krijgen de vloerdelen een antieke uitstraling.

Schuren

Door het hout te schuren maak je de vloerdelen mooi. Afhankelijk van de grofheid van de korrel bepaal je hoe mat of hoe glanzend je de eiken vloerdelen wilt.

Wij ontzorgen u

Floorias doet er alles aan om al uw zorgen voor u weg te nemen. Bij ons kunt u een compleet pakket bestellen. Naast de vloeren en trapelementen leveren we ook alle bijproducten. Ook voor o.a. verschillende lijmen, plinten, oliën en onderhoudsmiddelen of schoonmaakmiddelen kunt u bij ons terecht. Neem een kijkje in onze shop. Of neem contact met ons op voor meer informatie.

open
kom in contact met Floorias!
Floorias WhatsApp
Hallo, kunnen je ergens mee helpen?